Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik ananasowy"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 193
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 193
Składniki
Mąkę połącz z cukrami i solą. Dodaj masło, posiekaj nożem. Dodaj żółtka, połącz palcami. Uformuj kulę, zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 min.
Białka ubij. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj ser, stopione i ostudzone masło. Wsyp budyń i pokrojone w paski ananasy. Na koniec dodaj białka, wymieszaj. Ciastem wyłóż formę. Na wierzchu ułóż masę.
Piecz godzinę w temp. 180°C. Gorące ciasto posyp cukrem pudrem.
CZAS: około 2 godziny
<strong>Pani Agata Sikorska mieszka w Suwałkach</strong>Źródło: Dobry Tydzień