Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik lekki, łatwy i przyjemny nie tylko do wykonania ;-) Może być serwowany na wiele sposobów np. z cukrem pudrem, z polewą czekoladową, bitą śmietaną, sosem owocowym lub lodami i świeżymi owocami... albo zupełnie bez dodatków, wprost z blachy...
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 69
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 69
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubić na kogel mogel z cukrem, a z białek ubić pianę. Połączyć "kogel mogel" z pianą. Po woli dodawać twaróg ciągle miksując, by powstała jednolita, dosyć rzadka masa. Na koniec dodać budynie w proszku i miksować jeszcze kilka chwil. Im dłużej miksowany, tym bardziej puszysty będzie sernik. Masę przelać do blaszki wysmarowanej masłem i posypanej mąką. Piec w piekarniku nagrzanym do ok 200*C na złoty kolor (w zależności od piekarnika ok 50-60 min.). Na tę ilość sernika zwykle biorę 2 duże blaszki keksowe lub większą tortownicę. Sernik najpierw urośnie i może pęknąć po środku, potem opadnie - to norma. Ale jest pyszny!!! Smacznego