Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest przepyszny, łatwy do zorbienia i zawsze się udaje.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Utrzeć masło na puch.
Zmielić trzykrotnie ser.
Białka ubić i odstawić
Osobno ubić żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Do żółtek dodawać utarte na puch masło a następnie trzykrotnie zmielony ser.
Nie przerywając mieszkania powoli wsypywać wymieszaną mąkę ziemniaczaną i pszenną.
Teraz bardzo delikatnie przekładamy białka do masy i mieszamy DELIKATNIE.
Piec około godzinę w temp. 180C. Ważne aby nie wyjmować ciasta od razu. Niech stycznie w piekarniku około 30 min, po tym czasie uchylić drzwiczki piekarnika i studzić dalej .