Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jeden z lepszych serników, jakie jadłam. Przepis na ten sernik dostałam od koleżanki z pracy. Do tej pory najlepszy był dla mnie "Sernik rosyjski" i w sumie sama nie wiem, gdybym miała wybierać, który jest nr 1 - oba są przepyszne. Składniki podane na tortownicę - piekąc w dużej blasze, trzeba wziąć półtorej porcji składników.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 657
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 657
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Składniki
Herbatniki rozdrabniamy i mieszamy z roztopionym masłem. Wykładamy nimi dno blachy.
Do sera dodajemy cukier i cukier waniliowy, mąkę oraz po jednym jajku, cały czas ucierając. Na sam koniec w 2 porcjach należy dodać śmietanę.
Masę serową wylewamy do tortownicy. Pieczemy 15 minut w 170 st. C, następnie obniżamy temperaturę do 110 st. i pieczemy około 1,5 godziny.
Około 20 minut przed kocem pieczenia na wierzch wylewamy śmietanę z cukrem i dalej pieczemy.