Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mikser
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Ciasteczka rozdrobnić na piasek w malakserze dodać roztopione masło. Wymieszać i wykleić dno tortownicy o średnicy 24 cm. Podpiec w piekarniku ok 10 min. W osobnej misce zmiksować ser ,cukier, cukier waniliowy. Dalej miksujac dodać smietankę i miksować ok 4 min. Następnie miksując dodawać po jednym jajku i na końcu budyń w proszku oraz mąkę ziemniaczaną. Całość przelać na podpieczony spód. W piekarniku umieścić też pojemnik z wodą aby parowała w czasie pieczenia . Piec w 170 stopniach przez 70 min. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i odczekać 10min ,po czym uchylić drzwiczki piekarnika i odczekać jeszcze pół godziny. Wyjąć z piekarnika i wystudzić sernik.Udekorowac dowolnie. U mnie rozpuszczona z lyzka smietanki czekolada karmelową .Smacznego.