Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie serniczki doskonale pasują na kolację, śniadanie, a także po prostu na deser.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 876
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5160
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 876
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5160
Składniki
Ser biały dokładnie porozgniatać widelcem, albo przecisnąć przez praskę. Dodać jajka, mąkę pszenną, cukier puder, szczyptę soli i dokładnie wymieszać, wyrobić masę. Ręce posmarować olejem i robić zgrabne kule. Odkładać na talerzyk posmarowany olejem. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Kolejno każdą kulę spłaszczać w rękach i kłaść na patelnię. Smażyć na złoty kolor po obu stronach. Usmażone serniczki odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Serniczki podawać np. z dżemem morelowym, albo posypane cukrem pudrem, albo podać ze śmietaną. Smacznego. Porady Do masy serowej można dodać zapach waniliowy, albo migdałowy dla wzmocnienia zapachu. Serniczki można też tylko posypać cukrem pudrem, albo podać ze śmietaną.