Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przygotowaniu i są idealne na gorące dni. Dzisiaj kolejna propozycja na zimny deser - tym razem pomarańczowe serniczki z galaretką i bitą śmietaną. Są naprawdę pyszne, więc gorąco Wam polecam :-)
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 350
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 350
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Składniki
Jedną galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody i wystudzić do lekkiego stężenia. Drugą galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody i wystudzić do lekkiego stężenia. Pomarańczę obrać ze skóry i błonek. Połowę pokroić na plastry, a połowę na mniejsze kawałki. Następnie galaretkę z mniejszą ilością wody wymieszać trzepaczką z serkami homogenizowanymi, dodać kawałki pomarańczy i wymieszać. Połowę porcji wlać do szklanek i wstawić na chwilę do lodówki do stężenia. Następnie wyjąć z lodówki, do każdej szklanki pokruszyć po 2 ciastka i wlać pozostałą część serków. Wstawić do lodówki do stężenia. Serniczki wyjąć z lodówki, ułożyć plastry pomarańczy i zalać tężejącą galaretką. Całość wstawić do lodówki do stężenia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i udekorować deserki. Gotowe :-) SMACZNEGO!!!