Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serniczki na zimno"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5338
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5338
Składniki
Ciasteczka pokrusz, zagnieć z masłem oraz rozpuszczoną czekoladą. Niskie szklaneczki z szerokim dnem wyłóż folią. Napełnij je masą, dociśnij. Schłodź. Żelatynę rozpuść w małej ilości wody. Mascarpone zmiksuj z cukrem oraz ubitą kremówką.
5 łyżek kremu wymieszaj z żelatyną, połącz z resztą kremu. Napełnij szklaneczki. Odstaw na noc do lodówki. Na drugi dzień wyjmij, ozdób plastrami truskawek. Resztę owoców rozgotuj z 2-3 łyżkami cukru żelującego. Podaj do deseru.
Czas 50 min; porcja – 450 kcal, cena 3 zł.Źródło: Świat kobiety