Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serniczki Mateusza"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 60
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 82
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 60
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 82
Składniki
Ser miksujemy z 1/2 szklanki cukru. Śmietanę ubijamy z resztą cukru. Truskawki rozmrażamy na sicie, 2 szklanki odsączonego z truskawek soku doprowadzamy do zagotowania. Rozpuszczamy w nim 2 galaretki.
Ser mieszamy z ubitą śmietaną. Masę dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy kakao. Każdą masę mieszamy ze szklanką gęstniejącej galaretki, rozlewamy do foremek.
Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Dekorujemy np. świeżymi truskawkami, posypką czekoladową itp.
Przepis nadesłał Mateusz Rosadziński z Poznania</strong>
<strong>Czas przygotowania 60 min Cena jednej sztuki 2 zł</strong>Źródło: Rewia