Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serniczek z truskawkami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 513
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14080
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 513
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14080
Składniki
Truskawki opłucz, osusz na papierowym ręczniku. Część odłóż do dekoracji, z pozostałych usuń szypułki i pokrój je na mniejsze kawałki. Galaretki cytrynowe dokładnie rozpuść w 1/2 litra wrzątku. Ostudź.
Tortownicę posmaruj olejem. Masło rozpuść w rondelku. Wafelki pokrusz, wymieszaj z masłem. Masą wylep spód tortownicy. Do miski przełóż serek waniliowy. Wlej śmietanę, wsyp cukier i dokładnie wymieszaj. Masę połącz z zimną (ale jeszcze płynną) galaretką. Dodaj pokrojone truskawki, wymieszaj. Wszystko przelej na spód w tortownicy. Wstaw do lodówki na 3 godz.
Rozpuść (osobno) białą i ciemną czekoladę. Zanurz w masach po kilka truskawek, zastudź. Zdejmij obręcz tortownicy. Wafelkowe rurki smaruj z jednej strony po zostałą białą czekoladą i przyklejaj je pionowo do boku sernika. Przewiąż torcik wstążką. Na wierzchu zrób wzorki z pozostałej ciemnej czekolady. Ułóż kopułkę z truskawek.Źródło: Tina