Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serniczek z malinami"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 264
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 264
Składniki
Mąkę połącz z migdałami. Dodaj masło pokrojone na kawałeczki. siekaj nożem, aż powstaną grudki. Dodaj jajka, cukier, skórkę z cytryny i proszek. Szybko zagnieć ciasto. Schładzaj je 20 minut.
Formę do tarty wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto cienko rozwałkuj. Plackiem wylep spód i brzeg przygotowanej formy. Gęsto ponakłuwaj go widelcem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C. Piecz ok. 15 minut. Wystudź.
Odłóż ok. 1/3 malin. Pozostałe zmiksuj, przetrzyj przez sitko. Biszkopty pokrusz w malakserze. Okruszki wymieszaj z musem malinowym. Rozsmaruj na upieczonym spodzie. Przykryj serkiem waniliowym oraz odłożonymi wcześniej malinami. Przed podaniem udekoruj, np. listkami mięty.Źródło: Naj