Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serniczek z jabłkami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5177
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 45
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5177
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 45
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec stopniowo dodając cukier, a następnie po jednym żółtku. Na koniec wsyp przesiane suche , delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto przelej do tortownicy, piecz w temperaturze 170°C, 35-40 min. Gdy wystygnie, przekrój na dwa blaty.
Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki wrzątku. Śmietankę ubij na sztywno. Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem. Następnie, wciąż miksując, wlej przestudzoną żelatynę. Dodaj ubitą śmietankę, wymieszaj. Masę przełóż na blat biszkoptowy, przykryj drugim blatem. Wstaw do lodówki.
Do podgrzanego soku dodaj żelatynę, wymieszaj. Jabłka pokrój w drobną kostkę. Rozłóż na biszkopcie, zalej tężejącym sokiem. Wstaw do lodówki. Boki tortu udekoruj ubitą śmietanką z cukrem.
60 minut. Porcja: 350 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie