Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serniczek z galaretką"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 352
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14748
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 354
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 352
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14748
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 354
Składniki
Galaretkę cytrynową rozpuść w dwóch szklankach gorącej wody, a czerwoną przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
Połącz serek ze skórką pomarańczową i rozgniecionymi na miazgę jajkami. Dodaj cukier, letnią galaretkę cytrynową i utarte masło.
Wymieszaną gładką masę przełóż do tortownicy wypłukanej zimną wodą lub do chłodnych miseczek.
Na wierzchu rozsyp owoce. Zalej je tężejącą czerwoną galaretką. Gotowy sernik schłodź w lodówce. Serwuj z miętą.
Czas: 40 min, 1 porcja = 220 kcal.Źródło: Kurier TV