Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serniczek na zimno pod owocami"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 153
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10524
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 153
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10524
Składniki
Cztery galaretki o tym samym smaku rozpuść w litrze wrzątku. Dokładnie wymieszaj, ostudź.
Gdy galaretki zaczną tężeć, dokładnie wymieszaj je z serkiem waniliowym. Formę wyłóż folią do żywności, włóż masę serową, równomiernie rozsmaruj. Formę szczelnie owiń folią spożywczą, włóż na kilka godzin do lodówki.
Owoce sezonowe przebierz, ułóż na masie serowej. Pozostałą galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu. Schłodź. Gdy zacznie tężeć, zalej sernik.
<strong>Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,90 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie