Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-10-2019
Do tej pory z takiego serka, robiłam serniki na zimno. Tym razem postanowiłam wypróbować sernik pieczony. Wyszło pysznie.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13902
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 38
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10245
Szybka i smaczna
Odsłon: 13902
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 38
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10245
Składniki
Jajka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Zmiksować chwilę na najniższych obrotach miksera. Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni, 15-20 minut. Zostawić do wystudzenia.
Ser przełożyć do miski, dodać cukier i cukier waniliowy. Zmiksować. Następnie dodawać, po jednym jajku, dalej miksując. Kiedy składniki się połączą, wsypać mąkę ziemniaczaną. Zmiksować chwilę i wlać roztopione i przestudzone masło. Ponownie zmiksować, do połączenia składników. Większą część masy, (2/3 ) wyłożyć na wystudzony biszkopt.
Do pozostałej masy dodać kakao. Zmiksować i łyżką wyłożyć na białą masę, robiąc łatki Tak przygotowany sernik, wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 1 godziny. Następnie, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na kolejną godzinę. Po tym czasie uchylić drzwiczki i zostawić sernik do wystudzenia.
Przed podaniem, posypać cukrem pudrem