Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serniczek grejpfrutowy"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 17
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj zimne masło, cukier, 1 jajko oraz łyżeczkę skórki otartej z cytryny. Szybko zagnieć kruche ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń ją folią i odłóż na 30 min do lodówki.
Schłodzonym ciastem wylep spód oraz boki tortownicy. Ciasto na spodzie gęsto ponakłuwaj widelcem. Piecz 10-12 min w 180 st. Twaróg zmiksuj z resztą jajek, 2 łyżkami budyniu w proszku i z mlekiem skondensowanym. Dodaj oczyszczony i pokrojony w kostkę miąższ jednego grejpfruta.
Masę wyłóż na podpieczony spód, wyrównaj. Piecz około 35 minut w 170 st. Gotowy serniczek ostudź. Udekoruj cząstkami pozostałych grejpfrutów i pistacjami.
Porcja – 340 kcal, cena 1,50 zł, 12 porcji czas ok. 80 min.Źródło: Świat kobiety