Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 121
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 10156
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 121
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 10156
Składniki
Na stolnicę przesiej mąkę z proszkiem, dodaj cukier, zimne masło, żółtka i śmietanę, zagnieść ciasto, podziel na pół, owiń folią spożywczą i włóż do zamrażarki.
Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym do białości, dodaj roztopione i wystudzone masło, ser i budyń.
Białka ubij ze szczyptą soli i delikatnie wymieszaj z masą serową, na koniec dodaj sok i otartą skórkę z pomarańczy.
Blachę w wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia na dno zetrzyj na tarce o grubych oczkach jeden kawałek zamrożonego ciasta, wylej masę serową i na wierzch zetrzyj drugą część ciasta. Piec w temperaturze 180 st. około godziny. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.