Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serduszkowe poduszeczki"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 140
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 373
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 110
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 140
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 373
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 110
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Maliny przełóż na sitko, pozostaw tak, aż rozmarzną i dobrze ociekną. Płaty francuskiego ciasta ułóż jeden na drugim. Połóż je na stolnicy oprószonej mąką. Rozwałkuj. Foremką wytnij 12 serduszek.
Ciastka ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225 st. Piecz przez 10 minut.
W tym czasie czekoladę stop. Konfiturę podgrzej, wymieszaj z malinami. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym oraz zagęstnikiem.
4. Upieczone ciastka francuskie wystudź, posmaruj czekoladą. Na każdym połóż rozetkę bitej śmietany oraz malin z konfiturą. Przed podaniem posyp cukrem pudrem i udekoruj czekoladowymi ozdobami.Źródło: Tina