Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka wykonane są z ciasta marchewkowego, nadziane wiśniami z nalewki oraz suszonymi daktylami.
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 260
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1394
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6471
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 260
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1394
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6471
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Składniki
Mąkę z łyżeczką proszku do pieczenia przesiewamy do miski w której będziemy wyrabiać ciasto. Dodajemy masło pokrojone w kosteczki, zgniatamy tłuczkiem do kartofli aż powstanie ciasto o konsystencji kruszonki. Dodajemy startą na małych oczkach marchew i wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto zawijamy w folię wkładamy do lodówki na 30 minut. Po 30 minutach rozwałkowujemy ciasto tak jak na pierogi i wycinamy kwadraciki z których robimy saszetki. Do każdej saszetki wkładamy po 2 wisienki i po 1 daktylu. Zlepiamy i układamy saszetki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180 stopni Celsjusza i pieczemy 20-25 minut, na rumiany kolor. Upieczone wykładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!!!