Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z szynką, dynią i rukolą"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Składniki
Rozmroź dynię. Fasolkę szparagową obgotuj w osolonej wodzie. Osącz. Liście sałaty, rukolę, pomidory oraz paprykę umyj, osusz. Plastry szynki oraz kawałki dyni zrumień na patelni grillowej.
Sałatę porwij na małe kawałki, wsyp do salaterki. Dodaj rukolę, dynię, następnie pokrojoną szynkę, fasolkę. Paprykę oczyść, usuń gniazda nasienne i pokrój na kawałeczki. Pomidorki przekrój na połówki. Oba wsyp do salaterki. Wymieszaj sałatkę, skrop oliwą, oprósz solą oraz pieprzem.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień