Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarty w stylu rustykalnym mają wiele zalet, przede wszystkim można je upiec bez użycia specjalnej formy do tarty, nie trzeba idealnie rozwałkowywać ciasta i wyklejać blaszki, pomija się wcześniejsze podpiekanie spodu. Samo przygotowanie ciasta to zaledwie 5 minut, potem chłodzenie i samo pieczenie. Tarta z jabłkami to idealna opcja na deser.
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 28
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 45
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 939
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 89
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 28
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 45
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 939
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 89
Składniki
Do mąki dodać szczyptę soli, cukier oraz pokrojone w kostkę masło. Wszystko posiekać nożem. Zrobić dołek na środku i wlać wodę. Szybko zagnieść ciasto, uformować je w kulę, owinąć folią spożywczą i schować do lodówki do schłodzenia na około 1 godzinę.
W międzyczasie obrać jabłka, usunąć gniazda nasienne i pokroić je na ósemki. Posypać cukrem i cynamonem. Wymieszać. Schłodzone ciasto rozwałkować na okrąg o grubości ok. 0,5 cm. Na środku ułożyć cząstki jabłek. Brzegi ciasta zawinąć do góry. Brzegi ciasta posypać cukrem. Tartę piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ok. 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.