Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rurki zrobione są z ciasta francuskiego, nadziane kremem zrobionym ze śmietanki 30% i serka mascarpone.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Wykonanie rurek: Ciasto francuskie po rozwinięciu kroimy na 20 równych pasków. Paski ciasta nawijamy na foremki. Nawinięte ciasto na foremkach smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem trzcinowym. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza około 15-20 minut, do zarumienienia się rurek. Upieczone rurki delikatnie zdejmujemy z foremek i studzimy. Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką foremki od rurek. Nadziane kremem rurki wstawiamy na 1-2 godziny do lodówki. Po tym czasie możemy konsumować jako dodatek słodki do popołudniowej lub porannej kawy. Krem: Zimną śmietankę ubijamy w większej misce razem z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Gdy śmietana będzie już gęsta stopniowo dodajemy serek mascarpone cały czas miksując. Możemy połowę kremu zabarwić sokiem z aronii. Smacznego !!!