Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 92
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 92
Składniki
Składniki ciasta połączyć ze sobą i dobrze wyrobić.włożyć do lodówki na kilka minut(można je zrobić dzień wcześniej)Następnie wyjąć i rozwałkować jak na pierogi potem pokroić na wstążki szerokości ok.3 cm i zawijać z zakładką na wysmarowane wcześniej rurki(foremki).Poukładać na blasze i piec w temp.200 st ,aż będą złote
Masa Z mleka,cukru,mąki i proszku bud. gotujemy budyń.Masło miksujemy na puch i dodajemy porcjami zimny budyń.Masą napełniamy rurki.Można polać czekoladą lub posypać c. pudrem