Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcesz ugościć znajomych odrobiną słodkości ,to ten pomysł jest super.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Składniki
Blachę wykładamy papierem do pieczenia, roztrzepać jajko w miseczce, a każdy płat ciasta kroimy na paski na 2-2,5 cm. Paski ciasta nawijamy na foremki.
Przygotowane ciasto układamy na blachę, smarujemy pędzelkiem moczonym w roztrzepanym jajku, na to posypujemy cukier zwykły i cukier waniliowy.
Tak przygotowane ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170'C Piec około 20 min.aż będą rumiane. W między czasie pieczenia ,ubijamy śmietanę z dodatkiem 3 łyżek cukru pudru . Po wyjęciu z piekarnika studzimy wyjmujemy foremki ze środka i nabijamy bita śmietaną. Można ozdobić dżemem