Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest chrupiące i idealnie komponuje się z puszystą bitą śmietaną. Całość tworzy pyszny deser dla dużych i małych. Polecam i zapraszam
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 779
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 60
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 114
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 779
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 60
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 114
Składniki
Składniki na ciasto dajemy do miski (masło powinno być miękkie) Zagniatamy ciasto, dajemy je do woreczka i wkładamy na około 30 minut do lodówki.
Foremki do rurek smarujemy lekko olejem by łatwiej było je ściągnąć. Bierzemy kawałek ciasta, podsypujemy lekko blat mąką i wałkujemy na duży i cienki placek. Następnie kroimy go na paski o szerokości około 2-3 cm. Bierzemy pasek ciasta i owijamy nim foremkę, zaczynając od węższego boku.
Następnie jedna stronę obtaczamy cukrem.
Takie rurki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy na złoty kolor w temp 200 stopni. Wyciągamy z piekarnika i delikatnie ściągamy rurki z foremek. I tak postępujemy z całym ciastem.
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno i nadziewamy nią ostudzone rurki. Rurki przechowujemy w lodówce.