Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki rumowe z kakaowym kremem i owocami z dodatkiem bitej śmietany są rewelacyjne. Polecam. Smacznego.
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Składniki
Ciasto. Mąkę posiekać z masłem, dodać jajko, cukier puder, 2 łyżki rumu i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.
Następnie rozwałkować i wylepić foremki. ułożyć na blaszce i włożyć na 10 minut do nagrzanego do 170 stopni piekarnika.
Krem: Jajko z cukrem waniliowym i cukrem wymieszać, dodać mąkę, mleko, kakao, śmietanę i dokładnie zmiksować.
Mieszankę kakaową wlać do podpieczonych babeczek.
Ułożyć owoce i ponownie wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. Piec około 15-20 minut ( do momentu gdy krem będzie gęsty)Upieczone babeczki ostudzić, wyjąć z foremek.
Żelatynę wymieszać w 2 łyżkach zimnej wody, gdy napęcznieje, podgrzać. Zimną śmietanę z cukrem pudrem ubić, dodać płynną żelatynę, wymieszać.
Przełożyć do szprycy cukierniczej, ozdobić zimne babeczki.