Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne na zimowe wieczory
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 367
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 68
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 367
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 68
Składniki
ciasto rozwałkować dosyć cienko i pokroić w kwadraty o boku 10 cm, obrac jabłka, usunąć gniazda nasienne pokroić w ósemki i wrzuić do miski. Rum wymieszać z 1/2 szklanki wody dodać cukier waniliowy i brązowy oraz cynamon, zalać tym jabłka i wstawić na ok 1/2 godz. do lodówki. Rozgrzać piekarnik do temp. 200 stopni. Na blachę piekarnika położyć papier do pieczenia. Układac po jednej cząstce jabłka na każdym kwadracie dokładnie sklejać brzegi i tylko na wierzchu trójkącika robimy dziurke wykałaczką. Ułozone na blasze rożki smarujemy żółtkiem roztrzepanym z mlekiem i do ieca na ok 15-20 min. Powinny nabrać złotego koloru. Można je podawac na ciepło lub dopiero po sotudzeniu ja osobiście wolę cieplutkie.