Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladkowy torcik"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 38
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 38
Składniki
Białka ubij z 6 łyżkami cukru. Dodaj żółtka, 6 łyżek mąki, łyżkę proszku do pieczenia i łyżkę oleju. Ciasto wymieszaj, wylej na pokrytą pergaminem blachę. Piecz około 30 min w 180 st.
Biszkopt przełóż na ściereczkę, zroluj. Odstaw na kilka godzin. Rozwiń i posmaruj marmoladą jabłkową. Ponownie zroluj. Pokrój w plasterki (1,5 cm). Połowę mleka zagotuj razem z 9 łyżkami cukru. W reszcie rozrób proszek budyniowy i pozostałą mąkę. Wlej na gotujące się mleko. Ogrzewaj, do zgęstnienia. Ostudź, zmi ksuj z masłem.
Śnieżkę przygotuj wg przepisu. Zmiksuj z rozpuszczoną w 1/2 szkl. wody galaretką cytrynową. Tak samo rozpuść galaretkę brzoskwiniową, zmiksuj ze słoikiem dżemu z moreli.
Dno i boki formy wyłóż roladkami. Nałóż połowę kremu, pokrojone banany, resztę kremu, masę ze Śnieżki i galaretkę z dżemem.
<strong>Agnieszka Leśniak, Krościenko Wyżne, filolog rosyjski</strong>Źródło: Świat kobiety