Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z twarogiem i malinami"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 150
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 447
Polecam.
Odsłon: 620
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 150
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 447
Polecam.
Odsłon: 620
Składniki
Twaróg rozdrobnij widelcem i przełóż do miski.
Dodaj po kolei: margarynę, jajka, cukier, budyń w proszku, startą skórkę z cytryny oraz rum.
Maliny oczyść, opłucz i odstaw, aby dobrze ociekły.
Ciasto francuskie przepołów. Każdą z części połóż na stolnicy i delikatnie rozwałkuj na cienki prostokątny placek.
Na kawałki ciasta nałóż serowe nadzienie. Rozsmaruj delikatnie.
Na masę serową połóż odsączone maliny.
Zwiń ciasto w podłużny wałek, zawijając bardzo starannie do środka wszystkie boki. Końce zawiń pod spód rolady. Wierzch ciasta posmaruj roztrzepanym białkiem. 8. Nagrzej piekarnik do 180-200 stopni C.
Wstaw rolady do piekarnika i piecz około 30 minut. Mają się delikatnie zarumienić.
10. Przed podaniem posyp cukrem pudrem i malinami.
Czas: ok. 45 minut. Poziom: średni, porcje: 12, ilość kalorii: 210 kcal/ porcja.Źródło: Tele Tydzień