Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada z truskawkami i mascarpone"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 833
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 168
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 833
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 168
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Przygotować ciasto biszkoptowe: jajka sparzyć, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno z dodatkiem 1 łyżki zimnej wody, stopniowo dodawać cukier i cukier waniliowy.
Gdy piana będzie lśniąca i gęsta, dodawać po jednym żółtku, delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Obie mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy w trzech porcjach, każdą delikatnie wymieszać łyżką.
Podłużną blachę wyłożyć papierem, rozsmarować ciasto. Piec 20 min w temp. ok. 180oC. Upieczony biszkopt przełożyć na wilgotną ściereczkę do góry spodem, przykryć drugą wilgotną ściereczką, wystudzić.
Serek utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, śmietanką, wymieszać z umytymi, pokrojonymi truskawkami. Krem rozsmarować na biszkopcie, zrolować, schładzać kilka godzin.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium