Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3121
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3121
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier następnie żółtka,potem proszek i stopniowo przesianą mąkę.Ciasto wylać równomiernie na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia.Wstawić do gorącego piekarnika (200) i piec 20 min.Po upieczeniu uchylić piekarnik i poczekać,aż biszkopt trochę przestygnie.Ciepłe ciasto wyjąć na wilgotną ściereczkę i zwinąć w rulon...Biszkopt musi "zapamiętać" swoją formę ;-)
Schłodzoną kremówkę ubijać mikserem 5-8 min,aż będzie pulchna i zwiększy swoją objętość.Następnie wlać przygotowaną wcześniej,tężejącą galaretkę.Zmiksować energicznie na jednolitą masę.
Biszkopt rozwinąć,wyłożyć "piankę" ,ułożyć pokrojone truskawki i zwinąć w roladę.Końce zawinąć folią aluminiową i wstawić na noc do lodówki.Następnego dnia posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO