Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na roladę z frużeliną truskawkową i kremem.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 373
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9523
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 43
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 373
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9523
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 43
Składniki
Przygotowanie frużeliny. Truskawki opłukać i pokroić na mniejsze kawałeczki, wstawić do małego rondelka i zagotować z niewielką ilością cukru. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z niewielką ilością wody i dodajemy do truskawek. Gotową frużelinę odstawiamy do wystudzenia. Przygotowanie biszkoptu. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Do ubitej piany małymi porcjami dodawać cukier, a następnie żółtka. Proszek do pieczenia wymieszać z mąką i małymi porcjami dodawać do masy jajecznej. Wykładamy na blachę o wymiarach 30X40 cm i pieczemy ok 8-10 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu biszkopt zwijamy w lnianą ściereczkę. Przygotowanie kremu Schłodzoną śmietankę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania dodajemy serek mascarpone. Gdy biszkopt będzie już wystudzony smarujemy frużeliną, a następnie kremem. Zwijamy i posypujemy cukrem pudrem.