Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z serem i rzeżuchą"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 484
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 68
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 484
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 68
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Składniki
Szybko zagnieść ciasto z sera, mleka, tłuszczu, żółtka, proszku do pieczenia, mąki, dodać szczyptę soli, rozwałkować.
Przygotować nadzienie: ser zmiksować ze śmietaną, wymieszać z posiekaną zieleniną, doprawić solą i pieprzem.
Na cieście rozłożyć masę serową (tak by zostały wolne brzegi), na wierzchu plastry szynki. Brzegi posmarować białkiem.
Ciasto zwinąć jak roladę, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, posmarować żółtkiem. Piec 25 minut w temp. 180oC.
Do ciasta lub nadzienia możesz dodać 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Rolada będzie oryginalnie wyglądać i smakować.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium