Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z pstrąga"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Grzyby mocz 5 godzin. Potem je odcedź, większe sztuki pokrój na kawałki. Kapustę opłucz, osącz na sitku. Pstrągi spraw, opłucz, dobrze osusz. Tuszki ryb rozłóż na deseczce, tak by powstały duże płaty. Oprósz je lekko solą oraz pieprzem.
Cebulę obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Dołóż grzyby i kapustę. Całość duś na małym płomieniu przez 15 minut. Pod koniec duszenia przypraw solą i pieprzem.
Tak przygotowany farsz rozłóż na pstrągach. Następnie całość zwiń i ułóż w żaroodpornej formie. Rolady wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz 10 minut.
Śmietanę zmiksuj z natką pietruszki. Podgrzewaj, aż sos zgęstnieje. Przypraw go solą oraz pieprzem. Rolady z pstrąga podawaj polane sosem. Jako dodatek serwuj, np. tymbaliki ziemniaczane z kaszą gryczaną.
godzin i 15 minutŹródło: Tina