Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne ciasto na świąteczny stół.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 24
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 48
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 132
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 24
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 48
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 132
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z połową cukru, dodać mąkę wymieszać, białka ubić z drugą połową cukru, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i starannie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut. Ciepłe ciasto zwinąć razem z papierem. Orzechy zmielić i delikatnie wymieszać z ubitą śmietanką. Ciasto rozwinąć, wyjąć papier, posmarać kremem, ponownie zwinąć, polać polewą i ozdobić świątecznie.