Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z marchewką"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1592
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4848
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1592
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4848
Składniki
Obgotowany jarmuż bardzo drobno posiekaj.
Białka ubijaj, stopniowo dodając do nich żółtka.
Do puszystej masy dosyp mąkę, sól, pieprz, a także gałkę muszkatołową. Dołóż zmiksowany jarmuż.
Przełóż masę na blaszkę, tworząc dość cienki, prostokątny blat i piecz ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Marchew oraz ziemniaki obierz, a potem ugotuj.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zrumień na oleju. Po chwili dołóż ziemniaki.
Zmiksuj marchew na purée, a następnie wymieszaj z masą cebulowo-ziemniaczaną. Dopraw wedle uznania solą i pieprzem.
Przygotowany blat posmaruj przyprawionym farszem i zwiń w roladkę. Wierzch po syp pokrojoną papryką.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: trudne.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Telemax