Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada z kremem serowym"
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1160
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1160
Składniki
Porzeczki opłucz, osusz. Pozostaw kilka całych gałązek do dekoracji, a resztę owoców oderwij od gałązek. Jajka i żółtka ubij z cukrem waniliowym oraz 2/3 szklanki cukru. Dodaj obie mąki i proszek do pieczenia. Ciasto delikatnie wymieszaj łyżką. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz około 12 minut w temperaturze 200oC.
Upieczony biszkopt przełóż na ściereczkę i od razu zwiń (razem ze ściereczką). Wystudź. Twaróg utrzyj z serkiem mascarpone, sokiem cytrynowym i resztą cukru.
Biszkopt rozwiń. Posmaruj kremem serowym. Posyp porzeczkami. Zwiń. Schładzaj godzinę. Gotowe ciasto udekoruj gałązkami porzeczek i posyp cukrem pudrem.
godz.; Porcja: 260 kcal; Cena porcji: 1,30 zł;Źródło: Naj