Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z kremem. Krótki film pokazujący jak zwijać roladę.
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym, ubić na puszystą pianę. Gdy piana będzie już puszysta dodawać po jednym żółtku. Następnie dodajemy małymi porcjami mąkę wymieszaną z łyżeczką proszku do pieczenia. Mąkę przesiać przed dodaniem i dodawać małymi porcjami. Gdy biszkopt będzie już gotowy, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na papier wykładamy biszkopt dokładnie rozprowadzić. Biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 8-12 minut. Uważając aby nie spiec, wówczas biszkopt będzie pękał przy zwijaniu. Przygotowanie kremu Jaja ubić z cukrem w kąpieli wodnej, (miskę stawiamy na garnku z gotującą się wodą), tak aby masa zwiększyła swoja objętość 2-3 krotnie. Masło utrzeć na pulchną masę, ucierając tłuszcz dodawać partiami przestudzona masę jajeczna i ubijać , aż powstanie pulchny kem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do kremu. Uważając aby czekolada nie była bardzo gorąca.