Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z kaczki"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 485
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 68
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 485
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 68
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Składniki
Usuń kości z kaczki w taki sposób, by powstał jak największy płat mięsa ze skórą. Wyłóż je na drewnianą deseczkę i rozbij przez folię spożywczą.
Natkę posiekaj, bułki pokrój w kostkę. wrzuć do miski. Dodaj jajka. Dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietanę i roztopione masło. Wymieszaj.
Na oprószonym solą i pieprzem płacie mięsa połóż plastry boczku i farsz, a potem pokrojone pory i czosnek. Zwiń i zwiąż nicią kuchenną.
Roladę włóż do formy, posyp kminkiem, obłóż tymiankiem i podlej wodą. Piecz około 70 minut w temperaturze 190 stopni C do miękkości.Źródło: Tele Tydzień