Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z indyka z farszem z wątróbki"
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 805
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 805
Składniki
Mięso rozetnij tak, żeby powstał płat. Rozbij go. Natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem. Wątróbkę usmaż z cebulą, zmiel, wymieszaj z bułką, jajkami i posiekanym tymiankiem.
Masę dopraw, ułóż na mięsie, zroluj ciasno, obwiąż sznurkiem. Obsmaż na oliwie. Piecz w 180 st. C przez 90 minut.
RADA: Farsz będzie bardziej delikatny, jeśli białka ubijesz na sztywną pianę.Źródło: Olivia