Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam ze szczyptą soli. Dodaję cukier, żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszam.
Z masy odejmuję 4-5 łyżek ciasta i wykładam do rękawa cukierniczego. Wyciskam na papier biały "szkielet" ciasta na wzór żyrafy. Wkładam do nagrzanego piekarnika na 2 minuty.
Resztę ciasta mieszam z kakao. Ciasto kakaowe wylewam na podpieczony wzór. Piekę je 10 minut.
Zdejmuje papier i roluję biszkopt na ścierce. Studzę. Czekoladę i margarynę roztapiam w kąpieli wodnej. Obtaczam w nim banany. Przekładam na pergamin i chłodzę w lodówce. Kremówkę ubijam z cukrem pudrem.
Wzdłuż brzegu ciasta układam banany, całość smaruję kremówką. Znów je zwijam i chłodzę 2 godziny.