Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada szpinakowa. Przepis siostry Anastazji"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać rozmrożony szpinak, doprawić do smaku, chwilę dusić. Gotowy wyłożyć na sitko. Do przestudzonego szpinaku dodać żółtka i wymieszać. Białka ubić na pianę i delikatnie wmieszać w szpinak. Całość wylać równomiernie na blachę wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia. Upiec.
Jajka i obraną marchewkę ugotować, pokroić w kostkę. Ogórka i pieczarki pokroić. Masło utrzeć, dodać roztopiony ser i pozostałe . Farsz rozprowadzić na szpinaku, zwinąć w rulon, przykryć, schłodzić.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień