Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada śmietankowa"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 253
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 253
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Przepis na nią znalazłam w książce francuskiej. To przysmak, który będzie wspaniałym ukoronowaniem świątecznego obiadu. Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia.
Ciasto: mąkę, proszek, kakao i sól przesiej. Cukier ubij z żółtkami. Na przemian dodawaj sypkie i mleko. Białka ubij. Dodaj do masy, delikatnie mieszając. Formę 40x25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto. Piecz 15-20 minut w 180°C. Ściereczkę oprósz cukrem pudrem. Wyłóż upieczone ciasto. Usuń papier, zroluj wzdłuż dłuższego boku.
Krem: ubij. Ciasto rozwiń, posmaruj śmietaną, zostawiając 2 cm brzegi. Zwiń.
Polewa: podgrzej, mieszając. Gdy polewa będzie już gładka, ostudź. Tężejącą polewą posmaruj wierzch i boki rolady. Schłodź.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie