Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada sernikowa"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2175
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 140
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2175
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 140
Składniki
Białka ubij mikserem na sztywną pianę. Żółtka z cukrem utrzyj mik- serem. Ubitą pianę dodaj do żółtek, delikatnie wymieszaj łyżką. Na koniec wsyp przesianą mąkę z proszkiem, wymieszaj. Ciasto przelej na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 min w temp. 160°C. Ściereczkę posyp cukrem wanilinowym i połóż na niej gorące ciasto. Zdejmij papier a ciasto zwiń w roladę.
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Brzoskwinie sparz, usuń z nich skórkę oraz pestki. Pokrój w kostkę. Do miski włóż twaróg, dodaj cukier, utrzyj mikserem. Wlej przestudzoną żelatynę, dokładnie zmiksuj. Do 2/3 masy serowej dodaj pokrojone brzoskwinie, wymieszaj.
Ostudzoną roladę rozwiń i posmaruj kremem z brzoskwiniami. Zwiń a wierzch posmaruj pozostałym kremem i posyp krokantem orzechowym. Włóż do lodówki.
40 minut Porcja: 260 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie