Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada orzechowa"
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 14
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 227
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 14
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 227
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Składniki
Białka oddziel od żółtek, ubij. Dodaj cukier, żółtka, ubij. Wsyp mąkę, proszek, wymieszaj. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C. Gorący biszkopt zawiń w ściereczkę.
Miękkie masło utrzyj z kremem, likierem i orzechami. Wsyp cukier puder do smaku. Masą posmaruj biszkopt i zwiń w rulon. Możesz także wcześniej nasączyć biszkopt kawą lub herbatą.
CZAS: około 1,5 godziny
<strong>Pani Aleksandra Pruska mieszka w Klonowie</strong>Źródło: Dobry Tydzień