Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4972
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1384
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 145
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 53
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4972
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1384
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 145
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 53
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę, posiekaj z masłem, dodaj jajka, żółtka i śmietanę, szczyptę soli, przesiany cukier puder i drożdże.
Wszystkie składniki połącz, ciasto zagnieć, podziel na dwie części, każdą rozwałkuj cienko, by powstał prostokąt.
Na rozwałkowane ciasto równomiernie rozsmaruj masę makową wymieszaną z posiekanymi orzechami, zostawiając od brzegów 2 cm wolnej przestrzeni przy dłuższych bokach.
Zwiń ciasto w rulony, owiń w pergamin, zostawiając niewielką wolną przestrzeń i pozostaw do wyrośnięcia.
Piecz 40-50 minut w temperaturze 180 stopni C, po upieczeniu i wystudzeniu polukruj i udekoruj bakaliami.