Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne puszyste ciasto i do tego jabłka z cynamonem. Polecam najlepsza na ciepło. Gdy ją zrobiłam pierwszy raz cała została zjedzona jeszcze ciepła.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać cukier z cukrem waniliowym. Następnie żółtka, mąkę i oliwę, wymieszać aż składniki się połączą. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypanej 1,5 łyżki bułką tartą rozłożyć blisko siebie kawałki jabłek . Posypać cynamonem i bułką tartą. Na jabłka wylać ciasto biszkoptowe. Piec w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C przez 15 minut. Wyjąć z piekarnika, przełożyć na drugą stronę, zdjąć papier do pieczenia. Zwinąć roladę jabłkami do środka i zostawić do ostygnie. Posypać cukrem pudrem.