Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jesień zachęca do przygotowywania dań z dyni, stąd moja propozycja na smaczne ciasto dynoowe ;)
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 279
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 105
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 279
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 105
Składniki
Dynie kroimy na kawałki i pieczemy przez ok. 30-40 minut w piekarniku na 180 stopni Po wystudzeniu miksujemy ja razem z bialkiem i mąką oraz proszkiem do pieczenia. Dodajemy erytrytol do smaku (ja dodałam 5 łyżeczek)
Pieczemy na papierze do pieczenia w temp. 180 stopni przez ok. 30-35 minut Po upieczeniu wyjmujemy ciasto z blaszki i wykladamy na ściereczkę a następnie zawijamy jeszcze cieple w rulon razem ze ściereczką (ściereczka może być lekko wilgotna żeby łatwiej się zawinęło)
Na krem przygotowujemy twaróg i śmietanę z dodatkiem erytrytolo Całość miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy, na koniec dodajemy łyżeczkę żelatyny rozrobioną w 1/5 szklanki wody i odstawiamy na chwilę do dodówki żeby krem lekko stężał. rozkładamy ciasto, wylewamy krem i równomiernie rozsmarowujemy na całej powierzchni a następnie ponownie zawijamy w rulon (tym razem bez ściereczki) Gotowe ciasto zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki aby się ścięło