Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada drobiowa"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 29
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 164
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 353
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1107
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 29
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 164
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 353
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1107
Składniki
Ugotuj marchewkę z groszkiem. Odcedź, przelej zimną wodą, osącz. Mięso umyj, osusz, ponacinaj tak, aby powstał duży płat, lekko rozbij. Posyp solą i pieprzem. Kukurydzę osącz. Twarożek wymieszaj z jajkiem, tartą bułką, kukurydzą i rzeżuchą. Dodaj marchewkę z groszkiem, wymieszaj.
Nadzienie rozłóż na mięsie, zwiń w roladę, zwiąż nicią. Włóż do brytfanki, posmaruj olejem. Podlej szkl. wody. Wstaw do rozgrzanego piekarnika, piecz 75-90 min w temp. 200°C, polewając tworzącym się wywarem. Podaj np. z jarzynką.
<strong>Rolada drobiowa - przepis II</strong>
1,5-1,7 kg piersi kurczaka, 4 łyżki bułki tartej, jajko, op. mroż. marchewki z groszkiem, 40 dag twarożku śmietan., puszka kukurydzy, sól, biały pieprz, olej.
Ugotuj marchewkę z groszkiem. Odcedź, przelej zimną wodą, osącz. Mięso umyj, osusz, pokrój wzdłuż na duże, płaskie kotlety, lekko rozbij. Posyp solą oraz pieprzem. Kukurydzę osącz. Twarożek wymieszaj z jajkiem, tartą bułką i kukurydzą. Dodaj marchewkę z groszkiem, wymieszaj.
Płaty mięsa połóż tak, by mocno na siebie nachodziły, rozłóż na nich nadzienie i zwiń w roladę, zwiąż nićmi. Włóż do brytfanki, posmaruj olejem. Podlej szkl. wody i piecz 50-60 min w 200°C, polewając od czasu do czasu tworzącym się wywarem.Źródło: Świat kobiety