Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ladnie wyglada i wysmienicie smakuje. Mysle ze moze byc jadalna:) ozdoba stolu.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 149
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 149
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
jajka w calosci ubic z cukrem az masa bedzie gesta jak kogel-mogel. W osobnym naczyniu przesiac make z proszkiem i kakao i stopniowo i powoli dosypywac do masy jajecznej. Duza forme ( ja uzywam tej ktora byla juz w piekarniku na wyposazeniu) wylozyc papierem do pieczenia i wylac rownomiernie ciasto. Piec w 180 stopniach ok 15 minut tak by ciasto nie wyschlo. Od razu po upieczeniu z ciasta zdjac papier i zwinac tam kak rolade powoli by nie peklo. pozostawic do wystygniecia.
Smietane ubic z 2 lyzkami cukru i smietan fiksem dosyc tepo. Ostudzone ciasto delikatnie rozwinac, posmarowac dzemem i rozlozyc ubita smietame. mala czesc pozostawic do dekoracji.
Rolade delikarnie zwijac tak by nie bylo przestrzeni pomiedzy kremem a cistem..Szprycka do dekoracja przyozdobic wierzch ciasta, schlodzic.